Tiroli spenótos gombóc (mángolddal)

Hozzávalók:

  • 3 nagy szelet szikkadt kenyér
  • 50 g sajt
  • 2,5 dl tej
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • Mángold (5 nagy levél vagy egy kis adag fagyasztott püré)
  • 2 tojás
  • Szerecsendió, bors, só
  • Liszt


A kenyeret felkockázzuk, és ráöntjük a tejet. Olaj és víz keverékén megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a mángoldot. Pároljuk pár percig, majd a kenyérhez adjuk. Hozzáadjuk a felkockázott/reszelt sajtot, tojásokat, sózzuk, fűszerezzük. Végül annyi lisztet adunk még hozzá, hogy kézzel jól formázható állagú legyen. Gombócokat formázunk és forrásban levő sós vízbe tesszük. 15 percig főzzük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések