Paradicsomos csicseriborsó tojással
Nagyon finom és gyors főfogás. Még finomabb, ha frissen szedett fűszereket használunk. (A kép sütés előtt készült, sajnos utána már nem volt rá lehetőség😋😁)
Hozzávalók:
- 3 konzerv csicseriborsó (3x400 g)
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- kis szelet gyömbér
- 3 ek zabliszt
- 1 marék spenót/mángold/rukkola
- fűszerek: borsikafű, őrölt kömény, füstölt pirospaprika, snidling a tetejére
- csipet cukor
- tojás
A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd mehet bele a reszelt gyömbér, fokhagyma. A spenótot nagyjából összeaprítjuk, azt is hozzákeverjük. Beletesszük a fűszereket is (a borsikafűből mehet bele több, még jobb, ha friss. A köményből csak egy egészen pici kell) Végül a konzerv csicseriborsót (a leve nagyját öntsük le róla, csak egy kevés maradjon) és a darabolt paradicsomot is hozzáadjuk. Sót, cukrot még ízlés szerint tegyünk bele. Besűrítjük a zabliszttel, jól összekeverjük, felforraljuk. Tűzálló tepsibe öntjük, a tetejére tojást ütünk, és a darabolt snidlinget. Előmelegített sütőben 200 fokon (alul-felül sütés) 20 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése