Paradicsomos csicseriborsó tojással

Nagyon finom és gyors főfogás. Még finomabb, ha frissen szedett fűszereket használunk. (A kép sütés előtt készült, sajnos utána már nem volt rá lehetőség😋😁)


Hozzávalók:

  • 3 konzerv csicseriborsó (3x400 g)
  • 1 konzerv darabolt paradicsom 
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • kis szelet gyömbér
  • 3 ek zabliszt
  • 1 marék spenót/mángold/rukkola
  • fűszerek: borsikafű, őrölt kömény, füstölt pirospaprika, snidling a tetejére
  • csipet cukor
  • tojás


A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd mehet bele a reszelt gyömbér, fokhagyma. A spenótot nagyjából összeaprítjuk, azt is hozzákeverjük. Beletesszük a fűszereket is (a borsikafűből mehet bele több, még jobb, ha friss. A köményből csak egy egészen pici kell) Végül a konzerv csicseriborsót (a leve nagyját öntsük le róla, csak egy kevés maradjon) és a darabolt paradicsomot is hozzáadjuk. Sót, cukrot még ízlés szerint tegyünk bele. Besűrítjük a zabliszttel, jól összekeverjük, felforraljuk. Tűzálló tepsibe öntjük, a tetejére tojást ütünk, és a darabolt snidlinget. Előmelegített sütőben 200 fokon (alul-felül sütés) 20 percig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések