Karfiolpörkölt tarhonyával


  • 1/2 karfiol megfőzve, kis rózsákra szedve
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • Pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 2 ek paradicsomsűrítmény
  • Olaj, só, víz
  • A körethez: 1 csomag tarhonya, olaj, só


A karfiolt kisebb darabokra szedve sós vízben puhára, de még épp "roppanósra" főzzük. Közben a feldarabolt hagymát olaj és víz keverékén üvegesre pároljuk. Ha már jó, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, pirospaprikát, párszor megkeverjük. Végül a paradicsomszószt/-sűrítményt és a leszűrt karfiolt is belekeverjük. Felöntjük egy kevés vízzel (attól függ, mennyire szaftosan szeretjük), ízlés szerint sózzuk. Még egyszer felforraljuk, hogy összeérjenek az ízek. A körethez a tarhonyát olajon elkezdjük pirítani, amikor színesednek a szemek, megsózzuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Lefedve, kis lángon főzzük, amíg megpuhul.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések