Túrós tészta paradicsomos szejtánnal

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • olaj
--------------
  • szejtán
  • sűrített paradicsom
  • fokhagyma
  • gyömbér
  • olaj
  • cukor
  • bazsalikom

A szejtánt egészen apró kockákra vágjuk/lereszeljük. Pácot készítünk: meglocsoljuk egy kis olajjal, majd hozzákeverünk pár kanál sűrített paradicsomot. Fokhagymát, és egy kevés gyömbért is reszelünk hozzá, ízesítjük bazsalikommal, sóval, cukorral. Jól összekeverjük, majd pár órát állni hagyjuk. 

Készítünk egy alap túrós tésztát: a kifőzött tésztát leszűrjük, összekeverjük a túrós tejfölös masszával (ezek mennyisége ízlés szerint változhat, ki mennyire szaftosan szereti), sózzuk. 

Olajozott jénaiba öntjük a túrós tésztát, rákanalazzuk a paradicsomos, pácolt szejtánt, majd előmelegített sütőben nagy hőfokon kissé megpirítjuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések