Zabpelyhes-diós milánói szósz


Egy gyors milánói spagetti utánzat, ami nem húsos, és nem szójás. Nagyon ízlett mindenkinek.
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
  • Fél csésze zabpehely
  • 2 marék dió
  • Bazsalikom, oregánó, só, cukor


A feldarabolt hagymára vizet és olajat öntünk, megpároljuk. Belereszeljük a fokhagymát is, hozzáadjuk a zabpelyhet, fűstereket, darált diót. Összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Pár perc főzés után a zabpehely megpuhul, ekkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, illetve még vizet, ha szaftosabbra szeretnénk. Ízlés szerint még sót, cukrot teszünk hozzá, és készen is van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések