Zabpelyhes-diós milánói szósz
Egy gyors milánói spagetti utánzat, ami nem húsos, és nem szójás. Nagyon ízlett mindenkinek.
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
- Fél csésze zabpehely
- 2 marék dió
- Bazsalikom, oregánó, só, cukor
A feldarabolt hagymára vizet és olajat öntünk, megpároljuk. Belereszeljük a fokhagymát is, hozzáadjuk a zabpelyhet, fűstereket, darált diót. Összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Pár perc főzés után a zabpehely megpuhul, ekkor hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, illetve még vizet, ha szaftosabbra szeretnénk. Ízlés szerint még sót, cukrot teszünk hozzá, és készen is van.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése