Csicseriborsós lepény köles-mártogatóssal

Hozzávalók (2 db lepényhez)
  • 2 ek csicseriborsó liszt
  • 2 ek zabpehelyliszt
  • 1 ek tejles kiőrlésű tönkölyliszt
  • darált lenmag, fűszerek (oregánó, bazsalikom)
  • kb. 2 dl vízben egy kk só elkeverve

A hozzávalókat összekeverjük, a lényeg, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát készítünk (vagyis kicsit sűrűbbet). Oljaozott tepsiben mindkét oldalát megsütjük. 

A mártogatóshoz a kölest háromszoros vízben megfőzzük, amikor már majdnem jó, egy kevés fokhagymát reszelünk hozzá, majd botmixerrel pépesítjük (hogy kellően krémes legyen, még vizet/olajat tegyünk hozzá).

A kislányunk is nagyon szerette, és még a mártogatásba is belejött :)) Recept forrása: FB

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések