Töltött karalábé (tejmentes)

Hozzávalók:

  • 3 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • sűrítéshez kukoricakeményítő/rizspehely
  • 20 dkg rizs
  • 1 szál répa
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • fűszerek (nálam: só, petrezselyem, füstölt pirospaprika)
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj


A karalábét meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk, és ezeket a darabokat is félretesszük. A rizst megfőzzük, leszűrjük. A feldarabolt hagymát üvegesre pároljuk olaj és víz keverékén, majd a lereszelt sárgarépával tovább pároljuk. Ha megpuhult, összekeverjük a főtt rizzsel, fűszerekkel. Beletöltjük a kis karalábé csónakokba. Egy széles főzőedényben rántást készítünk 1 ek olajból és 1 ek lisztből. Folyamatosan kevergetjük, és ha megpirult a liszt, felöntjük egy kis vízzel, és beletesszük a karalábé darabokat, és egy feldarabolt krumplit. Megsózzuk. Erre ültetjük a töltött karalábékat, és felöntjük még annyi vízzel, hogy a töltelék részét már ne érje. Letakarva, takarék lángon addig főzzük, amíg megpuhul a karalábé. Ekkor kivesszük a megtöltött karalábékat, és botmixerrel pürésítjük a többit, ebből lesz a mártás. Ha szükséges, sűrítjük (én kukoricakeményítőt kevertem ki egy kevés vízzel, és azt adagoltam hozzá.) Tálaláskor a töltött karalábé köré önthetjük a mártást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések