Zöldborsófőzelék (tejmentes)
Ennél a receptnél jöttem rá, hogy a legjobb sűrítés a főzelék maga - egy részét turmixolom (és ezzel mellesleg a baba ebédje is megvan). Illetve arra is rájöttem, hogy a borsót átpasszírozni turmixolás után kell - így lesz is belőle valamennyi :) próbáltam egészben hagyni, és úgy adni a Picinknek, de fájt a hasa. Próbáltam átpasszírozni, de olyan kevés lett, hogy felhagytam azzal is. Így viszont szuper.
- 1 kg zöldborsó
- 2 ek sárgaborsóliszt (vagy bármilyen)
- 1 db vöröshagyma
- rizspehely
- só, borsikafű, petrezselyem ízlés szerint
A hagymát olaj és víz keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, sót, fűszereket, és a két kanál sárgaborsólisztet. Jól összekeverjük, még pár percig együtt dinszteljük az olajon, hogy összeérjenek az ízek. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor felforrt, megpuhult a borsó, egy adagot leturmixolunk, és visszaöntjük. Ha még mindig nem elég sűrű, rizspelyhet szórunk bele a kívánt sűrűség eléréséig.
- Tipp: A rizspelyhet dm-ben vettem, lehet kapni barnarizspelyhet is. A krumplinál, és a kukoricakeményítőnél azért tetszik jobban, mint sűrítő, mert másnapra nem fogja mégjobban összesűríteni
- Használhatunk csicseriborsó-, zab-, tönköly-, vagy bármilyen más lisztet, nagyon jó a fehérjekomplettálás miatt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése