Kölesfasírt

Ízletes, egészséges feltét, vagy főzelékhez is kiváló. Más fűszerrel is ízesíthető (pl. borsikafű), legközelebb az is kipróbálom.

Hozzávalók:

  • 250 g köles
  • 2 fej hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • majoranna
  • 1 tojás
  • 1 ek (zabpehely)liszt


A kölest átmossuk, és háromszoros mennyiségű vízben, lassú tűzön, sós vízben megfőzzük (pontosabban két és félszeres, mert mosás után valamennyi marad a kölesen is). Hagyjuk kihűlni. A hagymát apróra vágjuk, olaj és víz keverékén megpároljuk, a végén hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kölest. Ízlés szerint adunk hozzá sót, majorannát. Belekeverünk egy tojást, és annyi zabpehelylisztet, hogy formázható állagot kapjunk. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Lehet tojás és liszt nélkül is csinálni, akkor érdemes tepsiben megsütni, úgy nem fog szétesni (a képen a kis korongok)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések