Magvas pogácsa (tej- és tojásmentes)
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (tejmentes)
- 2 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- só
- magvak
- 2-3 ek napraforgóolaj/olivaolaj (hogy összeálljon)
A margarint a liszttel elmorzsoljuk. 2 dl vízben egy kevés cukor hozzáadásával az élesztőt felfuttatjuk, majd sózzuk, és mindent összekeverünk (kivéve a magvakat). Annyi olajat öntünk még hozzá, miközben gyúrjuk, hogy szépen összeálljon a tészta, nyújtható legyen. Kinyújtjuk, megszórjuk magvakkal, félbehajtjuk, majd újra ugyanígy. Végül ujjnyi vastagon nyújtjuk, szaggatjuk, sütés előtt állni hagyjuk még 10 percet. Addig előmelegítjük a sütőt. Nagy hőfokon min.20-25 percig sütjük (amíg szép színe lesz). Ha nem kenjük le tojással a tetejét, nem érdemes rá magvakat tenni, inkább a tésztájába tegyük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése