Rétes zöldségraguval töltve

Nem tudom, hogy azért lesz a kedvencem, mert nagyon egyszerű, vagy azért, mert nagyon finom?! Érdemes kipróbálni. Ja, és erről jutott eszembe egy új címke, ezentúl "Anyabarát" fülön lesznek a gyorsan elkészíthető, laktató ételek :) 

Hozzávalók: (3 rúd rétes)
  • 1 cs réteslap (9 db-os)
  • 1 db vöröshagyma
  • 500 g zöldségkeverék (pl. Lidl-s Chira, Mexico mix, van benne kukorica, borsó, zöldbab, répa, pritaminpaprika)
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só, vegeta ízlés szerint
A feldarabolt hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd a zöldségkeverékkel tovább pároljuk. Keverünk hozzá sűrített paradicsomot, annyi vízet, hogy ne égjen le a párolás közben, ízesítjük. Ha minden megpuhult, megtöltjük vele a réteseket: 

Egy nedves konyharuhára terítünk egy réteslapot. Csöpögtetünk rá pár csepp olajat, és egyenletesen elkenjük rajta. Jöhet rá a következő lap, ugyanígy beolajozzuk, majd a harmadik. Erre már a töltelék jön, csíkban ráhalmozzuk a zöldségragu harmadát, és jól betekerjük. A tetejét is olajozzuk, vagy sajttal megszórjuk. Kiolajozott tepsibe tesszük, magas hőfokon pirulásig sütjük (kb.20 perc). Kivesszük a sütőből, és konyharuhával letakarjuk amíg kihűl.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések