Bolognai ragu

Most, hogy vettünk szárzellert, és utánakerestem, hogy hogyan lehetne elkészíteni, kiderült számomra, hogy az igazi bolognai szósz szárzellerből készül (az olasz soffritto: répa, hagyma, és szárzeller keveréke). Tényleg nem rossz ;)

Hozzávalók:
  • soffritto (1-1 db sárgarépa, szárzeller, vöröshagyma)
  • 1 paradicsomkonzerv/ -sűrítmény
  • 5-10 dkg szejtán/szójagranulátum/tofu
  • só, bors ízlés szerint

Kis kockákra daraboljuk a sárgarépát, szárzellert, vöröshagymát (ez a soffritto, kb. mindenből ugyanannyi kell, a sárgarépa talán kicsit több), olaj és víz keverékén elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a szejtánt, pótoljuk az olajat és kicsit lepirítjuk. Végül a paradicsomkonzervvel felöntjük, teszünk hozzá annyi vizet, hogy ne akarjon leégni, illetve mindig pótoljuk, kb. fél órát főzzük, amíg minden megpuhul. Közben ízlés szerint sózzuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések