Polenta (bazsalikomos, fokhagymás, sajtos)
Klasszikus köret, bármilyen ízvilággal készíthető. Nálunk a sajtos-bazsalikomos-fokhagymás a kedvenc. Ez egy jó tepsis, családos adag :)
Hozzávalók:
- 300 g kukoricadara
- 1,5 l víz
- 2-3 cikk fokhagyma
- 2 kk szárított bazsalikom
- 50 g sajt felkockázva
- olaj, só, vegeta
Sós, vegetás vizet feltesszünk forrni, egy kanálnyi kukoricadarával (elvileg ettől nem csomósodik). Összezúzzuk a fokhagymát, felkockázzuk a sajtot. Amikor felforrt a víz, beletesszük a többi kukoricadarát és folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha besűrűsödött és már nem "ropog" a dara, kb. 10 perc. Ekkor hozzákeverjük a bazsalikomot, fokhagymát, sajtot. Még melegen olajozott tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje (nálam nagyjából 30 perc, 180 fokon, alul-felül sütve). Ha kihűlt, formára tudjuk vágni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése