Polenta (bazsalikomos, fokhagymás, sajtos)

Klasszikus köret, bármilyen ízvilággal készíthető. Nálunk a sajtos-bazsalikomos-fokhagymás a kedvenc. Ez egy jó tepsis, családos adag :)



Hozzávalók:
  • 300 g kukoricadara
  • 1,5 l víz
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 2 kk szárított bazsalikom
  • 50 g sajt felkockázva
  • olaj, só, vegeta
Sós, vegetás vizet feltesszünk forrni, egy kanálnyi kukoricadarával (elvileg ettől nem csomósodik). Összezúzzuk a fokhagymát, felkockázzuk a sajtot. Amikor felforrt a víz, beletesszük a többi kukoricadarát és folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha besűrűsödött és már nem "ropog" a dara, kb. 10 perc. Ekkor hozzákeverjük a bazsalikomot, fokhagymát, sajtot. Még melegen olajozott tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje (nálam nagyjából 30 perc, 180 fokon, alul-felül sütve). Ha kihűlt, formára tudjuk vágni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések