Paradicsomos csicseriborsó leves

Egy igazán gazdag és ízletes leves.

Hozzávalók:
  • 1 üveg főtt csicseriborsó
  • 1 db répa
  • 1 közepes krumpli
  • 1 hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 ek paradicsomszósz
  • pirospaprika (füstölt is)
  • só, majoranna, kakukkfű, bors
A hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Lehúzzuk a tűzről és a krumpli kivételével mindent hozzáadunk. Visszatesszük és párszor megkeverjük, hogy összeérjenek az ízek, majd felöntjük vízzel. Ízkés szerint ízesítjük fűszerekkel. Amikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott krumplit is, majd pár perc főzés után ez is elkészül, akkor lezárhatjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések