Zabpelyhes zöldségfasírt (vegán, gluténmentes)
A zöldségek aránya csak nagyjából... A férjem egy jó adag répát, fehérrépát, zellert még korábban lereszelt, és mélyhűtőbe tettük, hogy csak elő kelljen kapni, ha nincs sok idő. Fasírthoz, töltött paprika/káposzta töltelékhez nagyon jó :)
Hozzávalók:
- 1 répa
- 1/2 fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 bögre zabpehely
- 2 ek sörélesztőpehely
- kb. 1 ek zabpehelyliszt
- só, vegeta
A zöldségeket nyersen lereszeljük (uborkareszelőn), a zabpelyhet forró vízbe áztatjuk pár percre, majd kinyomkodjuk a levét és a zöldségekhez keverjük. Mindent összekeverünk, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és annyi zabpehelylisztet teszünk hozzá, hogy formázható állagú legyen. Bő olajban vagy olajozott tepsiben sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése