Édesburgonya krémleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya (kb. 400 g)
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • liszt/kukoricakeményítő
  • só, olaj


Olaj és víz keverékén üvegesre pároljuk a vöröshagymát. A többi zöldséget felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük, párszor megforgatjuk az olajon őket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk. Amikor megpuhult minden zöldség, egy kis hideg vízben elkeverjük a kukoricakeményítőt, és a tejföllel együtt a leveshez adjuk, majd pürésítjük. Végül még egyszer felforraljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések