Mascarponés pohárkrém mogyoróvajjal, ribizliszörppel


"Mi van itthon" alapon készült, a 2 hónapos Picúr mellett a kánikulában inkább nem megyek vásárolgatni :) A végeredmény különlegesen ízletes pohárkrém lett, hála a mogyorókrémnek és a ribizliszörpnek. 4 adag készült, ebből az egyik egy jó adag lett, Férj-reggeli.
  • 5 dkg zabpehely
  • 1 nagy kanál mogyoróvaj (Lidl-s, darabos)
  • 1-2 kanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • kb. 1 dl gyümölcslé\szörp
  • cukor ízlés szerint
  • 1 banán
Egy jó nagy kanál mogyoróvajat wokban elkezdünk melegíteni. Amikor kicsit kezd olvadni, hozzáadjuk a zabpelyhet, addig kevergetjük, amíg kicsit megpirul, és a mogyoróvajjal egyenletesen, darabosan összeáll. 

A mascarpone-t elkeverjük a gyümölccslével (Anyósoméktól kaptunk 100%-os házi ribizlilevet, azzal készítettem), ízlés szerint édesítjük cukorral/mézzel. Még egy kevés vizet is tettem hozzá, hogy kenhetőbb állagot kapjak.

Végül rétegeztem: alulra a "granola", rá néhány szelet banán, és a mascarpone-s krém. 

Megjegyzések