Almaleves

Vegán és gluténmentes, egyszerű és kellemesen frissítő.

Hozzávalók:

  • 3-4 db alma
  • 2 dl növényi tej
  • 1 kk kukoricakeményítő
  • ízlés szerint cukor, méz, csipet só
  • kb. 1 cm-nyi reszelt gyömbér, fél citrom héja és leve, vanília, fahéj


Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. Kb. 1 liter vízet felforralunk, hozzáadjuk az ízesítőket (gyömbért, citromhéját reszelve, többit is ízlés szerint) egy finom "szirupot" készítünk. Hozzáadjuk az almát. Pár perc múlva, ha kezd az alma puhulni, hozzáadjuk a növényi tejben jól elkevert kukoricakeményítőt. Ezzel felforraljuk, kissé be fog sűrűsödni. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések