Almaleves
Vegán és gluténmentes, egyszerű és kellemesen frissítő.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
- 3-4 db alma
- 2 dl növényi tej
- 1 kk kukoricakeményítő
- ízlés szerint cukor, méz, csipet só
- kb. 1 cm-nyi reszelt gyömbér, fél citrom héja és leve, vanília, fahéj
Az almát megpucoljuk és felkockázzuk. Kb. 1 liter vízet felforralunk, hozzáadjuk az ízesítőket (gyömbért, citromhéját reszelve, többit is ízlés szerint) egy finom "szirupot" készítünk. Hozzáadjuk az almát. Pár perc múlva, ha kezd az alma puhulni, hozzáadjuk a növényi tejben jól elkevert kukoricakeményítőt. Ezzel felforraljuk, kissé be fog sűrűsödni. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése