Zöldbab tokány (vegetáriánus)

Hozzávalók:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 50 dkg száraz szójakocka
  • 200 dkg konzerv zöldbab
  • pirospaprika
  • vegeta, só
  • olaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt

A szójakockát sós, vegetás vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Az apróra vágott hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Ha megpuhult, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a főtt szójakockát és egy kis kanál pirospaprikával jól összekeverjük, kb.fél percet dinszteljük, majd felöntjük 1 l vízzel. Hpzzáadjuk a felkockázott krumplit. Ízesítjük sóval, vegetával, a krumpli puhulásáig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a zöldbabot (ha mirelit vagy nyers, akkor már hamarabb, a krumpli előtt, hogy legyen ideje megpuhulni). A tejfölben egy kanálnyi lisztet simára keverünk egy kevés víz hozzáadásával, majd a leveshez adjuk, behabarjuk. Megvárjuk még egyszer, hogy felforr.

Népszerű bejegyzések