Sült szójaszeletes bulgursaláta brokkolival

Hozzávalók:

  • 1 cs bulgur
  • 1,5 cs víz
  • só, vegeta
  • 2 csomag szójaszelet (2x80 g) 
  • hagyma, fokhagyma, paprika 
  • 2 közepes brokkoli, olaj, só
A bulgurt másfélszeres mennyiségű sós, vegetás vízben megfőzzük. 

A szójaszeleteket szintén sós, vegetás vízben fél órán keresztül főzzük, majd leszűrjük, kinyomkodjuk a levét. Előmelegített sütőben további fél óra alatt megsütjük (max. lángon, kicsit kezdjen pirulni). Paprikát, hagymát, fokhagymát szeletelhetünk mellé - a hagymaféléket érdemes negyed órával a vége előtt rátenni, hogy ne égjenek meg.

A brokkolit most csináltam így először, nagyon ízlett: megmossuk, és nyersen kisebb darabokra vágjuk. Egy wokba tesszük, kevés olajat teszünk alá, megsózzuk, és lassú tűzön, letakarva, időnként megkavargatjuk. Pár perc alatt megpuhul, de épp annyira, hogy még egy kicsi roppanósság is marad benne. Érdemes kipróbálni. :)

Megjegyzések