2017. április 9., vasárnap

Szezámmagkrém

Egy nagyon egyszerű, gyors szendvicskrém, a pirított szezámmag jellegzetes íze dominál, mivel ízesítésként csak só van benne. Tejföl helyett használhatunk tofut is, illetve többféle magból is készíthetjük. Pontos mennyiséget nem tudok, az a lényeg, hogy finom legyen és kenhető. :)

Hozzávalók:

  • pirított szezámmag
  • tejföl
  • sörélesztőpehely (elhagyható)
  • víz

A szezámmagot megpirítjuk (olaj nélkül), kávédarálón ledaráljuk, teszünk hozzá fejfölt (kb. a szezámmag fele mennyisége) és annyi vizet, hogy kenhető állagú legyen. Sóval, sörélesztőpehellyel ízesítjük.

Mentaszörp

Igazán jó frissítő, a bodzaszörp után a második legjobb - legalábbis mi így gondoljuk. Tartósítószer nélkül készítettem, mélyhűtőben tárolv...