2017. április 9., vasárnap

Szezámmagkrém

Egy nagyon egyszerű, gyors szendvicskrém, a pirított szezámmag jellegzetes íze dominál, mivel ízesítésként csak só van benne. Tejföl helyett használhatunk tofut is, illetve többféle magból is készíthetjük. Pontos mennyiséget nem tudok, az a lényeg, hogy finom legyen és kenhető. :)

Hozzávalók:

  • pirított szezámmag
  • tejföl
  • sörélesztőpehely (elhagyható)
  • víz

A szezámmagot megpirítjuk (olaj nélkül), kávédarálón ledaráljuk, teszünk hozzá fejfölt (kb. a szezámmag fele mennyisége) és annyi vizet, hogy kenhető állagú legyen. Sóval, sörélesztőpehellyel ízesítjük.

Vega babgulyás

Hozzávalók: 1 konzerv bab 1 sárgarépa 1 fehérrépa 1 krumpli 1 vöröshagyma füstölt gabonakolbász fűszerek: pirospaprika, só, bors, v...