Medvehagyma-krémleves

Végre újra idénye van :) Ajánlom még a medvehagymás pogácsát is. Nosztalgiáztunk is, az esküvőnkön az egyik leves ilyen volt.

Hozzávalók:
  • 1 csokor medvehagyma (20-25 szál)
  • 2 közepes krumpli
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 ek tejföl (vagy 2 dl tejszín)
  • 1 ek liszt
  • olaj
  • só ízlés szerint
Olaj és víz keverékén elkezdjük párolni a feldarabolt vöröshagymát. Közben a medvehagymák szárait levágjuk, a leveleket megmossuk kissé összedaraboljuk (mindegy, mert a végén úgyis botmixerrel pépesítjük). A fele adag medvehagymát rádobjuk a párolódó hagymára, majd a krumplit is elkészítjük: meghámozzuk, felkockázzuk, és a hagymákhoz keverjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, ízlés szerint sózzuk. Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pépesítjük. Ezután a tejfölt és a lisztet összekeverjük, 2 dl hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd a levesünk levéből fokozatosan adagolunk hozzá. Amikor már jó meleg a tejfölös keverék is, hozzáadjuk a leveshez. Itt tesszük hozzá a maradék medvehagymát, botmixerrel újra pépesítjük, még egyszer felforraljuk és el is készült. A díszítés füstölt sajt, angliai "bacon" (bacon ízű pirított kenyérmorzsák). 

Népszerű bejegyzések