Tejszínes spenótfőzelék

Tavaszi fáradtság ellen sok zöldség, gyümölcs.. és spenót a vaspótlásra. :) 

Hozzávalók:

  • 50 dkg mirelit spenótpüré
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • bors

Olajon a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Ehhez adjuk a zúzott fokhagymát, párszor megkavarjuk (ne égjen meg a fokhagyma, mert rossz íze lesz), majd felöntjük tejszínnel. Csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a spenótot is. Sóval, borssal ízesítjük, vizet még önthetünk hozzá attól függően, hogy milyen sűrűségű főzeléket szeretnénk. Barnarizzsel, tökmagfasírttal ettük.

Népszerű bejegyzések