Cannelloni

Zárásul, az olasz hónap végére :) Nagyon jó ötlet ez is, ízletes, laktató, és épp olasz napok voltak a Lidl-ben, így sikerült ilyen tésztát venni (elég sok helyen kerestem). Persze itt-ott magyarosítva lett a recept..

Hozzávalók:

  • 25 dkg cannelloni tészta
  • 75 dkg túró (eredetileg ricotta)
  • 20 dkg (mirelit) spenót
  • kis pohár tejföl
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • sajt a tetejére

A felaprított hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát párszor megkeverjük, majd a spenótot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a túrót/ricottát. Ízlés szerint sózzuk. A cannelloni nyers tésztákat egy kis kanál segítségével megtöltögetjük ezzel a spenótos-túrós keverékkel (egy kis tányérra állítottam és felülről rakosgattam bele a tölteléket). Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött csöveket. A tejfölhöz adunk annyi vizet, hogy közepesen híg legyen, megsózzuk és ízlés szerint borsozzuk. A tészták tetejét lekenjük vele. Megszórjuk végül sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva. 35-40 percig sütjük, ha megpuhult a tészta, az utolsó 10 percre alufólia nélkül süssük, hogy a sajt megpiruljon. Ha több réteg tésztát teszünk egymásra, mindig kenjünk közé tejfölt és szórjuk meg sajttal.

Népszerű bejegyzések