Cannelloni
Zárásul, az olasz hónap végére :) Nagyon jó ötlet ez is, ízletes, laktató, és épp olasz napok voltak a Lidl-ben, így sikerült ilyen tésztát venni (elég sok helyen kerestem). Persze itt-ott magyarosítva lett a recept..
Hozzávalók:
- 25 dkg cannelloni tészta
- 75 dkg túró (eredetileg ricotta)
- 20 dkg (mirelit) spenót
- kis pohár tejföl
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- sajt a tetejére
A felaprított hagymát olaj és víz keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát párszor megkeverjük, majd a spenótot. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a túrót/ricottát. Ízlés szerint sózzuk. A cannelloni nyers tésztákat egy kis kanál segítségével megtöltögetjük ezzel a spenótos-túrós keverékkel (egy kis tányérra állítottam és felülről rakosgattam bele a tölteléket). Kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött csöveket. A tejfölhöz adunk annyi vizet, hogy közepesen híg legyen, megsózzuk és ízlés szerint borsozzuk. A tészták tetejét lekenjük vele. Megszórjuk végül sajttal, és mehet az előmelegített sütőbe, alufóliával letakarva. 35-40 percig sütjük, ha megpuhult a tészta, az utolsó 10 percre alufólia nélkül süssük, hogy a sajt megpiruljon. Ha több réteg tésztát teszünk egymásra, mindig kenjünk közé tejfölt és szórjuk meg sajttal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése