Almás pite II - teljes kiőrlésű lisztből
Egy újabb almás recept, ennek a tésztája csak teljes kiőrlésű lisztből készült. Az almás töltelék elkészítéséhez a korábbi receptet ajánlom. A képen látható sütinek az a története, hogy almalevet készítettem gyümölcscentrifúgával, így a töltelék a "maradék" almából készült egy kis méz, fahéj hozzáadásával.
Hozzávalók - tészta:
- 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 2 tojás
- 3 ek tejföl
- 1 kk szódabikarbóna (Arm Hammer)
- + 1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- 4 ek búzadara
- fahéj
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát, összekeverjük. Majd a maradék összetevőkkel (tojás és tejföl) formázható állagú tésztát gyúrunk. Ha morzsolódik a tészta, még tejfölt adjunk hozzá. Két egyenlő részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, ráterítjük az almatölteléket, és befedjük a másik lappal. Villával megszúrkáljuk, lekenjük tojással. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép színe lesz (kb.35-40 perc).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése