Almás pite II - teljes kiőrlésű lisztből

Egy újabb almás recept, ennek a tésztája csak teljes kiőrlésű lisztből készült. Az almás töltelék elkészítéséhez a korábbi receptet ajánlom. A képen látható sütinek az a története, hogy almalevet készítettem gyümölcscentrifúgával, így a töltelék a "maradék" almából készült egy kis méz, fahéj hozzáadásával.

Hozzávalók - tészta:
  • 40 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojás
  • 3 ek tejföl
  • 1 kk szódabikarbóna (Arm Hammer)
  • + 1 tojás a kenéshez.
Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • 4 ek búzadara
  • fahéj
A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a cukrot, szódabikarbónát, összekeverjük. Majd a maradék összetevőkkel (tojás és tejföl) formázható állagú tésztát gyúrunk. Ha morzsolódik a tészta, még tejfölt adjunk hozzá. Két egyenlő részre osztjuk és téglalap alakúra nyújtjuk. Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az egyik lapot, ráterítjük az almatölteléket, és befedjük a másik lappal. Villával megszúrkáljuk, lekenjük tojással. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép színe lesz (kb.35-40 perc).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések