Tökmag fasírt

Főzőkör volt a gyülekezetünkben, Horváth Robi receptje alapján készült ez a recept (az adagokat lecsökkentettem, eredetileg fél kg zabpehely kell). A fasírtok egyik része tepsiben, a másik része őzgerincformában, egyben sült. Ízletes, tartalmas főzelékfeltét.

Hozzávalók:
  • 25 dkg zabpehely
  • 20 dkg tökmag
  • 20 dkg kenyér
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1,5 ek só
  • 1 csipet bors
  • 0,5 l víz
Leforrázzunk 20 dkg zabpelyhet az fél liter vízzel, majd hagyjuk picit kihűlni. Aztán hozzáadjuk a darált tökmagot, áztatott, kinyomkodott kenyeret, az apróra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet, sót és borsot, a maradék 5 dkg zabpelyhet, majd az egészet alaposan összekeverjük. Vizes kézzel vagy fagyi kanállal gombócokat vagy kis fasírtokat készítünk és az olajozott sütőpapírra 2-3 cm-re helyezzük egymástól. Ezt követően 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük. 15 perc sütés után kivesszük, megfordítjuk a másik oldalára és még 10 percig sütjük. Ha van légkeveréses sütőnk, abban gyorsabban megsül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések