Rakott fejes káposzta

Hozzávalók:
  • negyed káposzta (kb 80 dkg)
  • vöröshagyma
  • 10 dkg szójagranulátum
  • 20 dkg rizs
  • füstölt gabonakolbász
  • fokhagyma(por)
  • 1 nagy tejföl (330 g)
  • sajt
  • olaj
  • só, bors, vegeta, pirospaprika
Sós, vegetás vízben a káposztát megfőzzük, majd leszűrjük, és szétszedjük a leveleket. A szóját szintén vegetás, sós forró vízbe áztatjuk 15 percre. A rizst forró olajon párszor megkavarjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű sós vízzel, fedő alatt puhára pároljuk, néha megkeverjük. Egy hagymát apróra vágunk, olaj és víz keverékén megpároljuk. Ezután adunk hozzá egy kis pirospaprikát, fokhagymaport (vagy zúzottat), és egy evőkanálnyi füstölt gabonakolbászt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk az áztatólevéből kinyomkodott szójagranulátumot. Pár percig pirítjuk, hogy összeérjenek az ízek. Végül hozzáadjuk az elkészült rizst. A tejfölhöz adunk sót, fokhagymaport és borsot, és annyi vizet, hogy kenhető állaga legyen. Kiolajozott tepsibe terítjük a káposztalevelek felét. Erre teszünk a tejfölből (kb. egyharmadát). Ráterítjük a rizses tölteléket. Végül a maradék káposztaszeletekkel beterítjük, a maradék tejföllel megkenjük és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Megjegyzések