Banános kevert süti

Van jópár nagyon érett banánunk, és egyébként a banánturmixot nagyon szeretjük, azért egy kis változatosság jól jön. Ami újdonság, hogy Arm&Hammer-es szódabikarbónát szereztem be (ez egy természetes, külszíni fejtéssel bányászott szódabikarbóna), és használtam most először.

Hozzávalók:
  • 12 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 érett banán
  • csipet só
  • szárított citrusdarabok (elhagyható)
  • tetején: cukrozott mogyoródara (elhagyható)
A kétféle lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. A 2 tojásban habosra keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű (vagy ha elfelejtettük kivenni, mint most én, akkor az olvasztott) vajat, a csipet sót, a villával összenyomkodott banánt. Tehetünk bele kandírozott/szárított gyümölcsöket. Egyenletes masszává keverjük, majd a szódabikarbónás liszt hozzáadásával még tovább keverjük, hogy szép egynemű masszát kapjunk. Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.

Népszerű bejegyzések