Banános kevert süti
Van jópár nagyon érett banánunk, és egyébként a banánturmixot nagyon szeretjük, azért egy kis változatosság jól jön. Ami újdonság, hogy Arm&Hammer-es szódabikarbónát szereztem be (ez egy természetes, külszíni fejtéssel bányászott szódabikarbóna), és használtam most először.
- 12 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 érett banán
- csipet só
- szárított citrusdarabok (elhagyható)
- tetején: cukrozott mogyoródara (elhagyható)
A kétféle lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. A 2 tojásban habosra keverjük a cukrot, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű (vagy ha elfelejtettük kivenni, mint most én, akkor az olvasztott) vajat, a csipet sót, a villával összenyomkodott banánt. Tehetünk bele kandírozott/szárított gyümölcsöket. Egyenletes masszává keverjük, majd a szódabikarbónás liszt hozzáadásával még tovább keverjük, hogy szép egynemű masszát kapjunk. Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt (tűpróbáig) megsütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése