Spagetti cukkini és tofu-tejszínnel

Egy elég különleges zöldséges, vegán recept (így az ünnepek utánra, a diétába is beilleszthető), és nagyon ízletes. Az eredeti recept itt található.

Hozzávalók:
  • 25 dkg spagettitészta
  • 1 cukkini
  • 1 db füstölt tofu (180 g)
  • 1 marék darált dió
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 3 cikk fokhagyma
  • só, vegeta ízlés szerint
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és egy kanál olajjal összekeverjük. A cukkinit megmossuk, felkockázzuk, és serpenyőben, olaj és víz keverékén puhára pároljuk (kb.10 perc). Közben sózzuk, vegetázzuk és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ha elkészült, turmixgépbe rakjuk, hozzáadjuk a feldarabolt tofut, a darált diót, az olívaolajat, és szükség szerint annyi vizet, hogy a turmixgép össze tudja pépesíteni. Krémes állagúra turmixoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük, és a tésztához keverjük. Tálalás előtt még reszeltünk rá sajtot, tettünk rá salátakeveréket/paradicsomot, amit meglocsoltunk egy kevés tökmagolajjal.

Népszerű bejegyzések