Sajtos ropogós

Az eredeti recept a Nosalty oldalról való. Finom omlós party-ropogtatnivaló. Gyorsan összeállítható a tészta és hamar megsül. Ebből 3 tepsire való adag lesz.

Hozzávalók:

  • 45 dkg liszt (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg sajt (trappista)
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek só


Tetejére

  • 1 tojás
  • szezámmag
  • sajt


A kétféle lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sót, a reszelt sajtot, és annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. 3 részre osztjuk és fél centi vékonyra kinyújtjuk. Rombusz alakúra (vagy ki hogy szeretné) felvágjuk. Megkenjük tojással, leszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal. Előmelegített sütőben , sütőpapírral bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük (illetve addig, amíg szép színe lesz, de sokkal több ideig nem érdemes, mert nagyon kiszárad).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések