Gluténmentes almás-diós muffin

A muffinrecept az Apróséf odalról való, és mivel Szüleink jöttek vendégségbe, kipróbáltam gluténmentesen. Anyósomnak is nagyon ízlett (ez volt a cél), a rizsliszttől kicsit omlósabb a tészta.

Hozzávalók:
  • 170 g rizsliszt
  • 100 g cukor
  • 1 tojás
  • 50 g vaj/margarin
  • 1 kk fahéj
  • fél cs sütőpor
  • 125 ml tej
  • csipet só
  • 2 közepes alma (kb. 200 g magház nélkül) 
  • 1 marék durvára tört dió
  • 1 cs vaníliás cukor
A lisztet, sütőport, cukrot, fahéjat és egy csipet sót keverjük össze. Morzsoljuk el benne a vajat is. A tejben keverjük el a tojást, majd adjuk a lisztes keverékhez. Jól dolgozzuk össze. Az almákat (nem muszáj meghámozni) reszeljük le és keverjük a muffin tésztájához. Töltsük meg ezzel a masszával 2/3-ad részig  a muffinformákat. Durvára tört dióval és vaníliás cukorral szórjuk meg mindegyik tetejét. Előmelegített sütőben 30 perc alatt elkészülnek (tűpróba + legyen szép színe).

Népszerű bejegyzések