Vegetáriánus Bolognai

Egy hasonló már van, ez most répa nélküli. Mivel sajnos a gombát nem szeretem, így marad mindig a szójás verzió, ami egyébként nagyon bejön nekünk. Pörköltalap és az olaszos fűszerek összhatása.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tészta (spagetti vagy makaróni)


  • 10 dkg szójagranulátum
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagy cikk fokhagyma
  • kis konzerv paradicsomsűrítmény
  • 1 kk pirospaprika
  • só, oregánó, bazsalikom, cukor
  • olívaolaj a végén


A tésztát sós vízben kifőzzük a csomagolás utasítása szerint, majd leszűrjük és pár csepp olajjal összekeverjük, félrerakjuk. A szójagranulátumot sós, vegetás meleg vízbe áztatjuk 30 percre, majd jól kinyomkodjuk a levét. Pörköltalapot készítünk, az összevágott hagymát olaj és víz keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, zúzott fokhagymát és a szójagranulátumot, pár percig jól összekeverve pirítjuk. Beleöntjük a paradicsomsűrítményt, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, oregánóval, (friss) bazsalikommal. Nekem kívánt bele egy kevés cukrot is az íze. Még pár percig kevergetjük, hogy jól összeálljanak az ízek. Elzárjuk, és ekkor hozzáadunk egy kevés olívaolajat még (mivel ennek az olajnak nem jó, ha hevül). Tálaljuk friss reszelt sajttal. (+ még friss rukkolát is tettünk a sajt alá)

Népszerű bejegyzések