Puding-alma-keksz Ínyenceknek

Sütés nélkül. Csak a pudingot kell elkészíteni, meg kicsit az almát megpárolni. Azután hűtőben várni, hogy végre megkóstolható legyen.

Hozzávalók:
  • 2 db alma
  • cukor/méz ízlés szerint 
    (az almába és a pudingba is)
  • fahéj
  • 10 dkg omlós keksz
  • 1 cs karamella ízű puding
  • 5 dl tej
  • tejszínhab
Az almákat lereszeljük (nagy lyukú reszelőn). Ízlés szerint cukrot/mézet és fahéjat teszünk hozzá. elkezdjük tűzhelyen melegíteni, párolni a saját levében, illetve a cukor majd kezd kicsit karamellizálódni. Hagyjuk kihűlni, addig a kekszet összetörjük kisebb darabokra, és az almához keverjük. Elkészítjük a pudingot, a leírás szerint: 4 dl tejet cukorral/mézzel felteszünk főni, a pudingport kikeverjük a maradék 1 dl tejjel. A felforralt tejhez adjuk a kikevert pudingport, addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Rétegezni fogjuk a pudingot és az almás-kekszet. Lehet egy nagyobb jénaiba, vagy több kisebb üvegedénybe - ez utóbbi esetben, ha kihűlt, ki lehet önteni. Alulra kerül egy adag puding, utána az almás-keksz, a tetejére ismét a puding. Ha egy nagyobb jénaiba tettük, és nem fogjuk kiönteni, akkor a tetejére kell tenni a tejszínhabot, és úgy tenni a hűtőbe. Ha kis edényekbe tettük, akkor csak a lehűtés és kiöntés után kell rátenni a habot :) kicsit bonyolultra sikerült talán.. A képen ez utóbbi látható.

Népszerű bejegyzések