Paradicsomos lencsepörkölt gersli-körettel

Újabb paradicsomos pörkölt recept, a fehérjepótlásra is tekintettel. Nagyon jó hozzá a gersli-köret (hántolt árpa).


Hozzávalók:


  • 20 dkg lencse
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek-nyi füstölt gabonakolbász
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • só, vegeta ízlés szerint

A lencsét előző este beáztatjuk. Leszűrjük, és sós, babérleveles vízben puhára főzzük (kb. 45-50 perc). Olaj és víz keverékén a feldarabolt hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy kis pirospaprikát, majd a felkockázott paradicsomot és egy kis füstölt gabonakolbászt. Megvárjuk, amíg a paradicsom szétfő (közben vizet kell majd pótolni, ha le akar égni), ekkor hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt lencsét. Pár percig még forraljuk,hogy összeérjenek az ízek. Mi most barnarizzsel és gerslivel fogyasztottuk.

Gersli-köret: Sós, enyhén forrásban levő vízbe tesszük a gerslit, és addig főzzük, amíg megpuhul (kb. 30-35 perc). Leszűrjük, átmossuk, és egy kevés olajat és ízlés szerint sót teszünk hozzá.

Népszerű bejegyzések