Karobos baracklekváros piskótatekercs

Szerintem piskótát nem is érdemes karob nélkül készíteni, egyszerűen annyira jó az íze, és megtévesztően hasonló a kakaóshoz. Sőt, szerintem még jobb is. Ez most egy baracklekváros változat, szerintem a következő karobos-gesztenyés lesz :) Több receptből gyúrtam össze, úgyhogy forrást nem tudok megadni. Ez egy rúd - kb. 20 szelet.


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 110 g liszt
  • 10 g karobpor
  • 100 g cukor
  • 4 ek olaj
  • 1 cs vaniliáscukor
  • fél cs sütőpor
  • csipet só
  • porcukor a díszítéshez
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat cukorral, vaníliáscukorral és egy csipet sóval jól kikeverjük. A liszttel összekeverjük a sütőport és a karobot, és ehhez a tojásos keverékhez adjuk. Teszünk hozzá 4 evőkanálnyi olajat. Egy sűrű masszát kapunk, keverjük szép egyenletesre, hogy az olajat is bevegye. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a karobos masszával összekeverjük, szép egyenletesre. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és párszor az asztalhoz ütjük a tepsit, hogy a levegőbuborékok távozzanak. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Még melegen megkenjük baracklekvárral és feltekerjük. Porcukorba hempergetjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Népszerű bejegyzések