Ízletes köles sült paprikaágyon

Egy saját ötlet abból, ami éppen volt otthon. 2 személyes adag, 6 db paprikahajó lesz belőle.

Hozzávalók:

  • köles (1,5 dl)
  • diókolbász
  • 1 kisebb hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kiskanálnyi paprikakrém (elhagyható)
  • 1 kk pirospaprika 
  • fél kk borsikafű

  • 3 db közepes paprika
  • sajt
  • szejtán

A kölest átmossuk és háromszoros sós vízben megfőzzük. Takarék lángon, fedő alatt főzzük, párszor keverjük meg, hogy ne égjen le. A hagymát apróra vágjuk és olaj&víz keverékén üvegesre pároljuk. Egy kevés paprikakrémet, pirospaprikát, borsikafüvet, 2 cikk zúzott fokhagymát, és diókolbászt teszünk hozzá. Így csak körülbelül egy percig pirítjuk, hogy a fokhagyma ne égjen meg, szükség szerint az olajat pótoljuk. Végül hozzáadjuk a főtt kölest is. Párszor átkeverjük, hogy összeérjenek az ízek. Ízlés szerint még ha kell sózzuk, vegetázzuk. Ezzel készen is vagyunk, félrerakjuk. Közben előmelegítjük a sütőt. Tepsit vagy egy tűzálló edényt kiolajozunk, beletesszük a félbevágott, kimagozott paprikákat. Megsózzuk őket, és a köleses tölteléket belekanalazzuk, a tetejét leszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben nagy hőfokon sütjük addig, amíg a paprika megpuhul és a sajt is megpirul a tetején. 

Pácolt, sült szejtánszeletekkel és sültkrumplival ettük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések