Diós hókifli

Sokáig friss marad ez az aprósüti. Ötlet innen való, egy közös ebédre-vendégségre készült.

Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 1 kis pohár tejföl (+szükség szerint még pár kanál)
  • csipet só
  • 1 cs instant élesztő

Töltelék:
  • 20 dkg dió
  • 4 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • csipet reszelt citromhéj
  • csipet só

A margarint a kétféle liszttel elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, porélesztőt, tojássárgákat, és egy csipet sót. Fél órára hűtőbe tesszük. Addig a diót ledaráljuk. A vizet feltesszük forrni, beletesszük a reszelt citromhéjat, cukrot, csipet sót, és amikor forr, a diót is. Jól összekeverjük, majd elzárjuk, félrerakjuk (ez lehet jó édes, mert a süti tésztájában nincs cukor). A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kör alakúra, nagyon vékonyra nyújtjuk. Átlósan a köröket 8 részre osztjuk. A szélére diótölteléket halmozunk, és feltekerjük egyenként, kifli formájúra hajtjuk. Így összesen 64 db kiflink lesz. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Még melegen rögtön porcukorba forgatjuk.

Egy tipp: A háromszögek két csücskét feltekerés előtt érdemes ráhajtani a töltelékre, így szebb lesz a kifli, és a töltelék sem fog kifolyni (bár ez egyébként sem akar:))

Népszerű bejegyzések