Csicseriborsófasírt

A borsikafű igazán jól illik a csicsriborsó ízvilágához. 

Hozzávalók:

  • 265 g főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek (szója)liszt
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 szelet áztatott kenyér/zsemle
  • 1 tojás
  • só, vegeta, borsikafű



  • olaj
  • zsemlemorzsa



A csicseriborsót aprítógépbe tesszük és összeturmixoljuk (azért ne legyen nagyon pépes, nem baj, ha darabos marad). A kenyeret vízbe áztatjuk, majg jól kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk, jól formázható masszát kapunk, szükség szerint még lisztet/zsemleorzsát tegyünk hozzá, ha túl híg. Zsemlemorzsába forgatjuk, és olajozott tepsiben (vagy bő olajban teflonban) mindkét oldalát megpirítjuk (kb. 30 perc, közben egyszer megfordítjuk, és mielőtt fordítanánk, leolajozzuk).

Népszerű bejegyzések