Szejtán brassói

A Kedvesemtől sokat tanulok, olyan finom és kreatív dolgokat tud összedobni :) Ez is az ő készítménye.

Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli

  • szejtán - fél adag
  • 1 db paprika
  • 2 db paradicsom/1 kis konzerv paradicsomsűrítmény
  • 2 ek ketchup
  • 1 kk majoranna
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 ek keményítő
  • olaj

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, és bő, forró olajban (vagy olajozott tepsiben) pár perc alatt megsütjük.
Elkészítjük a szejtán - recept itt található. A felére lesz csak szükség, a másik részét lefagyaszthatjuk. Olajon a szejtánkockákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Párszor megkeverjük, azután hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a paradicsomot/paradicsomszószt, ketchup-ot, majorannát, sót. 1 dl vízben kikeverjük a lisztet/keményítőt, a szejtánhoz adjuk, és kb. 10 percig még kavargatjuk, és hagyjuk, hogy a leve párologjon el, kicsit "lesütjük". Végül a sültkrumplival összekeverjük, tálaljuk.

Népszerű bejegyzések