Tejfölös rakott kelkáposzta

Egy nagy fej kelkáposzta igazán tartós, amíg két fős a család :) Ettünk már frankfurti levest, fasírtot, most pedig rakottat készítettem - és még mindig maradt :P A recept Apróséf oldalról való, vegetarianizálva..

Hozzávalók:
  • 10 nagy levél kelkáposzta (vagy több kisebb)
  • 15 dkg rizs
  • 30 dkg víz
  • 10 dkg szójaganulátum
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kis pohár tejföl
  • sajt
  • só, vegeta, pirospaprika, olaj
 A szójagranulátumot egy kiskanál sóval, vegetával összekeverjük, és meleg vízbe áztatjuk 15 percre. A rizst egy kanál olajon megdinszteljük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, egy kis kanál sót adunk hozzá, és takarék lángon, lefedve, keverés nélkül puhára pároljuk. A vöröshagymát apróra daraboljuk, majd olaj és víz keverékén üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az áztatott, kinyomkodott szójagranulátumot, egy kis kanál pirospaprikát, és az elkészült rizzsel együtt pár percig pirítjuk. Félretesszük, amíg sós vizet forralunk, és a kelkáposzta-leveleket megforrázzuk benne 1-1 percig (én két adagra osztottam). Egy tepsit kiolajozunk, a kelkáposztalevelek felét beleterítjük. Rákanalazzuk a tölteléket, majd a többi levéllel befedjük. Egy kis pohár tejfölt egy kevés vízzel és sóval összekeverünk, és szépen a leveleken eloszlatjuk. A tetejére pedig sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben nagy lángon 30 perc alatt megsütjük (sütőtől függően).

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések