Borsós palacsinta
Ezt csak úgy elkezdtem, azt tudtam, hogy milyennek kellene lennie, össze is jött :) Ebből a mennyiségből 6 db "lepény" lett.
Hozzávalók:
- 1 konzerv borsó (netto tömeg 240 g)
- 2 tojás
- 3 cikk fokhagyma
- 10 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 1 ek szójaliszt (elhagyható)
- 1 ek sörélesztőpehely (elhagyható)
- só
- víz
A borsót összeturmixoljuk a saját levében. Egy keverőtálba öntjük és hozzáadjuk az összes többi hozzávalót - a tojásokat, lisztet, zsemlemorzsát, sót, fokhagymát, petrezselyemlevelet (én tettem bele szójalisztet és sörélesztőpehelyt a fehérjekiegészítés miatt - bár a tojás mellé nem is szükséges). Jól összekeverjük és annyi vizet öntünk hozzá, hogy a palacsintatésztánál sűrűbb, a nokedlinél hígabb állagú anyagot kapjunk. Olajjal kikent serpenyőbe kanalazzuk és a kanál háta segítségével eloszlatjuk egyenletesen. Kb. 5 mm vastagságúak lettek, az amerikai palacsintához képest kicsit vékonyabb. Mindkét oldalát, közepes lángon megsütjük (kb.3-4 perc oldalanként). Óvatosan kell fordítani, könnyen törik, ha még nincs eléggé megsülve. Ez esetben várjunk még, amíg megpirul, akkor könnyebb lesz megfordítani. Megkenhetjük sajtkrémmel, tálaljuk paradicsomsalátával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése