Szejtánpörkölt
Ez most annyira finom lett, hogy bár két napra való készült, még pár napig jól esett volna enni :) Szerintem még a húsos pörköltnél is jobb, de nem tudom. Érdemes a szejtánt kipróbálni, egyszer kell ráérezni az elkészítésére, és onnantól kezdve bármibe használható. Nekem nagyon bevált, egy adagot mindig lefagyasztok, így bármikor elő tudom kapni.
Hozzávalók:
- fél adag szejtán (125 dkg-nyi szejtánporból)
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 kk pirospaprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek (burgonya)keményítő
- olaj
Pác:
- olivaolaj + víz
- fokhagyma
- mustár
- fűszersó
Elkészítjük a szejtánt - recept itt található. Egy 250 dkg szejtánporból készített adag felére lesz szükség. (A másik felét lefagyasztottam, következő héten még egy adag készült belőle). Felkockázzuk, és pár órára pácoljuk: 1 dl olivaolajban elkeverünk 1 nagy cikk zúzott fokhagymát, 1 kiskanálnyi mustárt, és fél kiskanál fűszersót (vagy vegetát és konyhasót). Felöntjük annyi vízzel, hogyha ráöntjük a feldarabolt szejtánra, éppen ellepje. Legalább 1 órán keresztül pácoljuk, de lehet hűtőben egy egész éjszakára is. Egy kisebb fej vöröshagymát olaj és víz keverékén megpárolunk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot. Sózzuk, és megvárjuk, amíg a paradicsom szétfő, és a levében a paprika megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a szejtánt a páclével együtt. Megszórjuk a burgonyakeményítővel (vagy kukorica-, vagy liszttel is sűríthetjük, akkor előtte 1 dl vízben keverjük csomómentesre), és addig keverjük, amíg szépen felforr és besűrűsödik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése