Reszelt túrós süti

Természetesen nem csokis, hanem karobos változat, de ha nem mondanám erre senki nem jönne rá :) (sajnos a kép nem a legjobb minőség)

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • fél cs sütőpor
  • 2 ek karob 
  • 1 tojás
  • (tejföl)

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek búzadara
  • fél citrom reszelt héja



A lisztet a sütőporral, cukorral és karobbal összekeverjük majd a margarinnal elmorzsoljuk. Ha szép morzsalékos már, hozzáadjk a tojást és szükség szerint annyi tejfölt (kb.2- ek), hogy egy olyan tésztát tudjunk gyúrni, ami szépen összeáll. Fagyasztóba tesszük 20 percre. Elkészítjük a tölteléket: A túrót áttörjük hozzáadjuk a cukrot, tojást, egy fél citrom reszelt héját, egy 1 ek búzadarát. (most a túrótöltelék fagyasztott volt, a Rákóczi túrósból maradt ki, úgyhogy nem vagyok biztos benne, hogy fél kg volt - valószínű kevesebb is elég lesz).
A tésztát kivesszük a fagyasztóból, kb. 55-60%-át fél centisre kinyújtjuk, olyan alakúra, mint a tepsink. A kisebbik részt tegyük vissza a fagyasztóba, úgy könnyebb lesz reszelni. Olajozott (zsemlemorzsával is megszórhatjuk, hogy ne ragadjon bele) tepsibe terítjük, rákenjük a túrótölteléket, majd a maradék tésztát ráreszeljük. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt pirulásig sütjük magas hőfokon először, majd kisebb lángon, hogy jól átsüljön. (sütőtől függ) A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Népszerű bejegyzések