Káposztakrémleves

... egy jó krémleves bármiből készíthető :)) Általában egy egész fej káposzta nem fogy el nálunk egyhamar, így lett ez a levesötlet is. 


Hozzávalók:

  • 1 fél fej káposzta
  • 1 répa
  • 1 krumpli
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • olaj, só, vegeta

A vöröshagymát egy kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a répát is, kicsit hagyjuk, dinsztelődjön az olajon. Hozzáadjuk a többi feldarabolt zöldséget, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Ízlés szerint sózzuk, vegetázzuk. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Turmixba öntjük a főzőtejszínnel együtt (vagy botmixerrel készítjük), krémes állagúra turmixoljuk és visszatesszük, újra felforraljuk. Attól függően, hogy milyen állagúra szeretnénk készíteni, még vizet adagolhatunk hozzá, vagy ha sűrűbbre szeretnénk, kukorica/burgonyakeményítővel sűríthetjük (1 dl vízben keverjünk el 1-2 ek keményítőt, adjuk a leveshez és forraljuk fel, folyamatos keverés mellett.) Egyébként a levesben található burgonya még sűríteni fogja másnapra.

Népszerű bejegyzések