Káposztakrémleves
... egy jó krémleves bármiből készíthető :)) Általában egy egész fej káposzta nem fogy el nálunk egyhamar, így lett ez a levesötlet is.
Hozzávalók:
- 1 fél fej káposzta
- 1 répa
- 1 krumpli
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- olaj, só, vegeta
A vöröshagymát egy kevés olaj és víz keverékén megpároljuk, majd hozzáadjuk a répát is, kicsit hagyjuk, dinsztelődjön az olajon. Hozzáadjuk a többi feldarabolt zöldséget, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje őket. Ízlés szerint sózzuk, vegetázzuk. Addig főzzük, amíg minden megpuhul. Turmixba öntjük a főzőtejszínnel együtt (vagy botmixerrel készítjük), krémes állagúra turmixoljuk és visszatesszük, újra felforraljuk. Attól függően, hogy milyen állagúra szeretnénk készíteni, még vizet adagolhatunk hozzá, vagy ha sűrűbbre szeretnénk, kukorica/burgonyakeményítővel sűríthetjük (1 dl vízben keverjünk el 1-2 ek keményítőt, adjuk a leveshez és forraljuk fel, folyamatos keverés mellett.) Egyébként a levesben található burgonya még sűríteni fogja másnapra.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése