Zabpehelypástétom

Egy finom és egyszerű, "10 perces" kenyérrevaló, amibe bármi tehető, szó szerint :) Az alaprecept az első 4 összetevő, azon kívül bármilyen ízűre változtathatjuk - akár paradicsomos, akár sajtos, stb. ízt szeretnénk.

Hozzávalók:
  • zabpehely + víz, hogy ellepje
  • fokhagyma
  • vegeta

  • szójaliszt
  • olivaolaj
  • sörélesztőpehely
  • füstölt sajt
  • paradicsompüré
  • gulyáskrém
  • amaránt
A zabpelyhet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sót, vegetát (fűszert teszünk hozzá és a cikk fokhagymát belereszeljük. Addig főzzük, gyakori kevergetés mellett, amíg a zabpehely teljesen megpuhul. Eközben beletesszük a többi hozzávalót - most 1 ek szójalisztet, 1 ek olivaolajat, egy kevés gulyáskrémet, sörélesztőpehelyt és füstölt sajtot tettem hozzá. Arra figyeljünk, hogy a száraz és folyékony összetevők egyensúlyban legyenek... Ahhoz, hogy a megfelelő pástétom állagot elérjük, pótoljuk szükség szerint vagy a folyadékot (olaj, víz, paradicsompüré). Ellenkező esetben még több zabpehely hozzáadásával tudjuk sűríteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések