Zabpehelypástétom
Egy finom és egyszerű, "10 perces" kenyérrevaló, amibe bármi tehető, szó szerint :) Az alaprecept az első 4 összetevő, azon kívül bármilyen ízűre változtathatjuk - akár paradicsomos, akár sajtos, stb. ízt szeretnénk.
Hozzávalók:
- zabpehely + víz, hogy ellepje
- fokhagyma
- só
- vegeta
- szójaliszt
- olivaolaj
- sörélesztőpehely
- füstölt sajt
- paradicsompüré
- gulyáskrém
- amaránt
A zabpelyhet felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sót, vegetát (fűszert teszünk hozzá és a cikk fokhagymát belereszeljük. Addig főzzük, gyakori kevergetés mellett, amíg a zabpehely teljesen megpuhul. Eközben beletesszük a többi hozzávalót - most 1 ek szójalisztet, 1 ek olivaolajat, egy kevés gulyáskrémet, sörélesztőpehelyt és füstölt sajtot tettem hozzá. Arra figyeljünk, hogy a száraz és folyékony összetevők egyensúlyban legyenek... Ahhoz, hogy a megfelelő pástétom állagot elérjük, pótoljuk szükség szerint vagy a folyadékot (olaj, víz, paradicsompüré). Ellenkező esetben még több zabpehely hozzáadásával tudjuk sűríteni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése