Vajas medvehagymás pogácsa
Mostanában próbálgatom, hogy margarin nélkül hogy lehet pogácsát készíteni. A vaj sem sokkal jobb, de annyi biztos, hogy így kevesebb kell. Egy korábbi medvehagymás pogácsareceptet alakítottam át. Nagyon puha tésztája lett, finomabb, mint a korábbinak.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt (ebből 10 dkg teljes kiőrlésű)
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl + kb 1 ek
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 2 kk cukor
- só
- 6-8 szál medvehagyma
Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a sót. Szükség szerint annyi tejfölt adjunk még hozzá, amennyit a liszt felvesz. Az apróra vágott medvehagymával és az előbbi összetevőkkel rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen állni hagyjuk, egyszer kelljen a duplájára. Lisztezett deszkán nyújtjuk, hajtogatjuk, majd ismét állni hagyjuk. Ezt két/háromszor ismételjük meg. Végül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon, 25-30 percig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése