Paprikakrémes tészta tejfölös uborkasalátával
Egy finom, színes tésztakülönlegesség. Egyszerű és nagyszerű, nekünk nagyon ízlett :) Az ötlet innen származik, itt paprika sütéssel kezdődik a recept. Én Anyósoméktól ajándékba kapott "üveges" paprikakrémből/ajvárból készítettem.
Hozzávalók:
- 2 nagy ek paprikakrém
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- olaj
- só
- 25 dkg tészta (bármilyen, amilyet szeretnénk)
Uborkasaláta:
- 2 db uborka
- fél pohár tejföl
- kisebb/fél cikk fokhagyma
- só
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 1 ek olajjal összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Amikor már üveges, hozzáadjuk a két cikk zúzott fokhagymát is. Egyszer-kétszer megkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda a fokhagyma. Hozzáadjuk az ajvárt, és a főzőtejszínt, csomómentesre keverjük. Sóval, vegetával fűszerezzük. Amikor felforrt a tejszínes paprikakrém, a kifőtt tésztát beletesszük és alaposan összekeverjük. Uborkasalátával fogyasztottuk: az uborkát lereszeljük, a sóval, zúzott fokhagymával és tejföllel összekeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése