Paprikakrémes tészta tejfölös uborkasalátával

Egy finom, színes tésztakülönlegesség. Egyszerű és nagyszerű, nekünk nagyon ízlett :) Az ötlet innen származik, itt paprika sütéssel kezdődik a recept. Én Anyósoméktól ajándékba kapott "üveges" paprikakrémből/ajvárból készítettem.

Hozzávalók:

  • 2 nagy ek paprikakrém
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • olaj
  • 25 dkg tészta (bármilyen, amilyet szeretnénk)

Uborkasaláta:

  • 2 db uborka
  • fél pohár tejföl
  • kisebb/fél cikk fokhagyma

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és 1 ek olajjal összekeverjük, hogy ne csomósodjon össze. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajon megpároljuk. Amikor már üveges, hozzáadjuk a két cikk zúzott fokhagymát is. Egyszer-kétszer megkeverjük, de vigyázzunk, hogy ne égjen oda a fokhagyma. Hozzáadjuk az ajvárt, és a főzőtejszínt, csomómentesre keverjük. Sóval, vegetával fűszerezzük. Amikor felforrt a tejszínes paprikakrém, a kifőtt tésztát beletesszük és alaposan összekeverjük. Uborkasalátával fogyasztottuk: az uborkát lereszeljük, a sóval, zúzott fokhagymával és tejföllel összekeverjük.

Népszerű bejegyzések