Káposztás tészta

Régóta vágytam arra, hogy ropogjon a fogam alatt a cukros káposztás tészta :) Nem a legegészségesebb, tudom, Zoli nem is cukorral, hanem fűszersóval ette. Talán legközelebb én is.

Hozzávalók:
  • 25 dkg tészta
  • 30 dkg káposzta
  • 1 ek olaj
  • 3 ek cukor
A káposztát lereszeljük, megsózzuk és állni hagyjuk. Ez idő alatt a tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és egy kevés olajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze. Fél óra elteltével a káposztából kinyomkodjuk a levét. Fazékban (és nem wokban! abban nem pirult meg a cukor) a1 ek olajban elkeverünk 3 ek cukrot, és hagyjuk, hogy megkaramellizálódjon. Amikor a cukor felolvadt és enyhén barnás színe lett, hozzáadjuk a káposztát. Kevergetjük, amíg a káposzta is kezd barnulni. Ekkor hozzáadjuk a kifőtt tésztát. Párszor még átkeverjük, hogy egyenletes legyen mindenhol a káposzta mennyisége. Ízlés szerint sóval vagy cukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések