Frankfurti leves

Ízletes leves, szójavirslivel szoktam készíteni. Ebből a mennyiségből nagyon nagy adag lesz, érdemes felezni, vagy vendégség idején készíteni :)

Hozzávalók:
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db szójavirsli
  • 2 ek tejföl
  • 2 ek liszt
  • só, olaj, vegeta, őrölt kömény, pirospaprika


Olaj és víz keverékén megpároljuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, tovább pároljuk. Majd felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk, vegetázzuk, és a répa puhulásáig főzzük (kb. 10-15 perc). Ha már majdnem jó, hpzzáadjuk a kockára vágott krumplit és a csíkokra vágott kelkáposztát. Főzzük tovább, amikor már minden kellően megfőtt, a tejfölben elkeverjük a lisztet és a pirospaprikát, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk: először merőkanállal teszünk párszor a tejfölhöz, jól összekeverjük, majd az egészet a leveshez öntjük. Felforraljuk. Végül beletesszük a feldarabolt virslit, és készen is van.

Népszerű bejegyzések