Rántott rizsgolyó párolt brokkolival
A rántott dolgok mindig finomak, és mindig lehet valami újat tanulni, legalábbis nekem ez új volt. Ez akár "rizsmentő" ötlet is, ha sok köret megmarad, egyszerűen felfrissíthetjük. Így lett a köretből feltét, párolt brokkoliból pedig köret. A receptötlet innen való.
Hozzávalók:
- tojás, zsemlemorzsa,szezámmag a panírozáshoz
Brokkolihoz::
- 50 dkg brokkoli
- fél dl olívaolaj
- fűszerek (most: só, fokhagymapor, oregano, borsikafű)
A rizst kevés olajon kevergetjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, vegetázzuk, és lassú tűzön megpároljuk. Kihűtjük. A sajtot lereszeljük és összekeverjük a rizzsel. Vizes kézzel golyókat formázunk a rizses-sajtos keverékből. Először tojásba, majd szezámmagos zsemlemorzsába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal lekenjük és előmelegített sütőben, nagy hőfokon pirulásig sütjük. Közben megforgatjuk, hogy egyenletesen piruljon.
A brokkolit sós vízben/vízgőzben megpároljuk, hogy éppen csak kezdjen el puhulni, roppanós legyen. Amíg készül a brokkoli, fél dl (olíva)olajba beletesszük a fűszereket, és állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. A leszűrt brokkolit leöntjük a fűszeres olajjal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése